Wat is Alpha?

 

Iedereen kent de momenten dat je jezelf vragen stelt als: “Waarom ben ik hier?”, “Is er meer?” en “Bestaat God?”. Met deze vragen kun je terecht bij de Alpha. Want dat is de plek om met anderen in een fijne en gezellige setting op zoek te gaan naar de zin van het leven. Het is een plek waar alle vragen gesteld mogen worden. Dit doe je tijdens 8 a 10 interactieve bijeenkomsten en een zaterdag of weekend. Elke keer is er een ander thema wat centraal staat. Met andere deelnemers en groepsleiders heb je de mogelijkheid om door te kletsen over deze boeiende onderwerpen.

Hoe werkt het?

Een Alpha vindt meestal ’s avonds plaats en start vaak met een heerlijke maaltijd. Er is tijd voor ontmoeting en een goed gesprek. Daarna wordt er een inleiding gehouden over een bepaald thema vanuit christelijk perspectief. Na de inleiding ga je uiteen in kleine groepjes, waar ruimte is om alle vragen te stellen die je hebt. We horen heel vaak terug dat mensen dit als erg prettig en bijzonder ervaren. Er wordt vaak nog afgesloten met een drankje voor wie wil.

Voor wie?

Iedereen is welkom bij Alpha, ongeacht achtergrond of afkomst. Als jij jezelf ook regelmatig bovengenoemde ‘Alpha-vragen’ stelt, dan is Alpha echt wat voor jou. Misschien ben je met geloof opgegroeid maar heb je er niet zoveel meer mee of wellicht heb je niks van huis uit meegekregen maar stel jij jezelf ook deze vragen. Kom het ontdekken! In totaal hebben al meer dan 250.000 mensen Alpha in Nederland gevolgd. Heb je zin in een nieuw avontuur en wil je ook graag nieuwe mensen ontdekken, wees welkom!